Musim Cerita Hantu ~



Musim Cerita Hantu ? Okey musim itu telah melanda BBB.Ia terjadi disebabkan cerita "Ulek Mayang".Jom kita dengar kisah mereka~.





Lettha :

ehm ehm....kisah ini tejadi berbulan bulan lalu tepatnya setelah saya mendaftar dkt sekolah baru saya.
Malam itu saya g rumah kawan saya (Azelia) for pinjam kertas informasi from sekolah baru saya. After sampai rumah Azel, saya dipersilakan masuk then kita cerita2 berdua. Malam tu parents azel g k Jogja, so Azel sendiri kt umah dia. Karena dlm rumah panas sangat, kami keluar ke halaman belakang rmah azel kt taman. Jam menunjuk pukul 10 lebih malam. Tetibe je Azel merangkul saya sambil menangis dan berteriak histeris, then saya tanya, dia cakap, dia nampak hanti "gnderuwo" kt atas pokok beringin dia. Saya pn takut jugak sbb hanya kami berdua yg ade kt situ. Then, kami masok umah Azel, HP azel berbunyi, Azel ambil and buka HP dia tuk angkat telefon, lps tuh saya n azel berfoto foto, then, ntah darimana Ade gmbar putih putih melayang kt pohon ade dalam HP Azel. Sbb Azel tadi xbawa HP masa kami duduk dkt belakang rumah dia. Putih putih tu menyerupai pocong tengah meloncat keatas pohon. Lepas kejadian ini, saya xberani g umah Azel.Maaf y Azel sbb rumah k ade hantu T.T

Faqihah Husni :

1) tahun 2009 saya tingkatan 2. saya sekolah ptg n balik rumah pukul 7. naik bas la katekan. Saya masuk n pergi dapur utk basuh tgn *kerje harian saya bila balik rumah* saya dgr kt ats bunyi mcm org tgk tv. saya igt mama saya dah balik. so, saya naik dgn gembiranya. tiba2 kt ats dah takde suara tv. kosong je, kipas tak berpusing pun. saya check bilik sume takde org. rupe rupenye saya sorang je kt rumah. saya mls nak layan. dlm hati cuma kate "lantak kaula. aku tak kacau ko, ko jgn kacau aku" saya pun tgk spongebob. :)

2) satu malam, kejadian ni berlaku kt kakak n abg saya pada 2007. malam tu pukul 2 lebih. abg saya biliknya kt blakang, ade bumbung. Saya tidor dgn parents. abg saya tersedar sbb dgr suara org menangis. kuat sgt. Dia igt org gaji mane yg nangis. dia geram, dia pon selak langsir nak jerit suruh diam. tak smpat jerit, dpn mata dia, dia nmpk cik PONTI cangkung kt ats bumbung sambil nangis. CIK PONTI tu pon pndg abg saya dgn cpt. abg saya ape lagi, tutup langsir terus selubung. Kakak saya pulak, hari yg sama. dia dgr org menangis jugak. tp dia ni berani sket. dia ckp dlm hati "aku tak kacau ko, jgn kacau aku". 

3) dulu kakak saya dok asrama kolej dia. dia tgh belajar waktu mlm. dia duk tingkat ats skali. meja blajar dia kt dpn tingkap. dia tiba2 nmpk pakcik guard tgh ronda naik motor lalu dpn tingkap. kakak saya nmpk, n dia tau tu jin. jadi, kakak saya tak lyn. dia baca ayt kursi n sambung blaja. then, dia terdengar bunyi org nangis kt luar pintu asrama.dia buat bodoh je. *berani kan? * 

4) kisah ni terjadi pd pelajar sekolah menengah. satu mlm ni sorang plajar ni nak buang air. dia ajak kawn dia. lepastu kt toilet, dia tgh basuh basuh, "kwn" dia tanya "dah ke belom?" dia kate, "belom?" lepastu beberapa saat 'kwn' dia tanya lagi. tiba2 gayung dia jatuh. dia tgk kt luar kwn dia terapung melalui ruang pintu tu. kan pintu toilet ade ruang kt bwh. dia dah cuak. 'kwn' dia tanye lagi, dia kate belom. tiba2 "awak dah tau ye" suara lain macam je. dia senyap je. pastu dia bukan pintu perlahan2, then lari laju2 ke bilik. tgk2 kwn dia ada kt katil dia demam seminggu.

Khairunnisa Syahirah :

sekolah akak pulak. dulu, ada orang kata askar jepun berkawad memalam. lepastu ada tali gantung. tapi tali gantung tu dah takde dah. lepastu ada budak india main spirit of the coin rasanya. and then hampir satu sekolah kena rasuk. lari mana-mana pun ada orang kena rasuk. nasib baik tak kena. last2, bailk awal.Mya Sparks :kat skola saya plak an , kat galeri , ada satu piano , piano tu anak beas pegetua yg first yg selalu main , tapi satu malam dya bunuh diri and gantung diri kat tandas , piano tu skarang still kat galeri and bebudak asrama penah dgr org main piano memalam , taktau lah ade org main piano ke tidak tapi budak2 asrama selalu ckp camtu, and satu lagi skola saya dulu tempat askar jepun duduk and ada satu jambaatan kat bhg tgh skola , tapi jambatan tu kena kunci dua2 belah pintu sebab bila jalan kat situ sesorang , rasa cam ada bnyak bunyi tapak kaki.

Nurul Atikah :

1.ade kawan saya sorang ni,sekarang die drjah 6.die dok kat tmn pundut.time ni malam2.semua orang dah tidur,kwn saya jer belum tidur lagi,then.kwn sy tuh ,die punya katil kat bilik tepi tingkap.then,ada orang ketuk tingkap ,ada orang pnggil kawan saya.pstuh,kawan saya bukak2,takde orang pun .lepastuh.4 minit lepas.ada orang ketuk lagi.die tgok2.ada 1 kepala terbang sana sini (penanggal) huh.last2 kwn sy tidur terus.sebab takut :3 


2.waktu saya darjah enam,macam lagi 2 minggu nak UPSR,so cikgu buat kelas tuisyen petang kat sekolah.then,kawan saya cerita kat saya,dia haritu pergi tandas,dia nyanyi lagu "Pulangkanlah" Misha omar tu laa.tahu tak?kay,dea nyanyi,dea berhenti kejap time nyanyi tu,then tiba2 ada orang sambong nyanyi tuh.terus dia lari dari tandas -.-

 Syiqin Marcella II :

Time tu mlm, mak cik tu baru lepas balik knduri kahwin dengn suami dia, Diaorang ikut jln kampung yg gelap sangat time balik tu. Tetiba, dorang nmpak penanggal :O Tapi diaorang tak pandang, sbb takut benda tu pandang balik. Nasib baik naik keretaMuhd Fadlinn :dalam 2 bulan lepas. dekat sekolah saya. masa tu ada kem kepimpinan. jadi dah nama pun kem, mesti tidur dekat sekolah kan? tapi sekolah saya ni memang banyak sejarah. dulu, askar2 jepun duduk kat sekolah saya. then, ada satu malam tu, saya ngan kawan2 nak gi makan kat dewan makan. lepas dah makan tu, kitorang nak balik asrama balik. time nak balik asrama tu, kitorang lalu depan bengkel tau. masa lalu depan bengkel tu, saya dengan kawan saya sendiri nampak dengan MATA KEPALA yang masih berfungsi ni, saya nampak ada seorang perempuan yang rambut dia memang panjang giler2! saya dapat tengok muka perempuan tu, penuh dengan cacing2, kawan saya yang kat sebelah pun nampak. kawan saya yang kat sebelah ni, terus lari lintang pukang sampai kain pelekat yang dia pakai tertanggal! :D

Mai Ha :

masatu saya darjah brape tah,,saya nak g skolah ptg,saya panggill mak saya la.. saya panggil tapi mak saya tak jawab pon..


saya pergi naik atas,then saya pandang bilik saya ada bayang masuk bilik air.. saya MASUK je la bilik air,nak check.. skali tak ada sesapa,saya tengok pintu bilik lgi satu terbukak (bilik air tu kongsi dengar 2 bilik saya and kakak saya),saya pon kluar dari bilik kakak saya.. saya lari ke bwah rumah,panggil mak saya.. Rupa-rupanya,mak saya dekat luar tengah sidai baju..  Fiqah Yassin :
pengalaman seram saya pun time saya thn 5 gi kem, time night walk tu kena jalan seseorng kat hutan nanti, kat tengah2 nanti la, time saya tunggu giliran saya tu kan ade bau wangi, huhu, akak fasi tu ckp jngn tegur bau tu, tapi ade seorng kakak thn 6 tu pegi tegur plk bau tu, aish,, nasib baik bkn bau kemenyan, huhu O_o

 Syafiqah Muttalib :

tahon lepas time syafiqah drjah4 bulan 11 kot tak silap ari selasa sampai khamis kiteorang gi kem , kat pekan nenas,nurfa farm stay..kat situ kandang kambing..kiteorang terpaksa tido dalam kemah bau busuk n bunyi kambing..uhh tak nyenyak tido.. lepastu malam esoknye kiteorang buat malam kebudaayaan...lepas abis malam kebudayaan tuh kite orang masok kemah semula... biler jam dah pukul 12.00 malam ciku kejut kiteorang...rupa rupanye malam punguk..kiteorang punye takot ... skali ... time abis malam pungguk kumpulan saye .. kumplan no 8 hilang ... sorang due... kiteorang pi carik carik, tak jumpa,, skali cikgu soh masok kemah....kiter orang masok jer... tapi tak jumpe lagy dak tuh..kiteorang risau kan dier orang...sekalai time kiteorang baru nak tido ... tetiba hujan so kiteorang lari ker dewan bawah beg2..bantal bantal busuk2 gi dewan.. tetiba dak 2 orang tuh balik dalam keaadaan kering n baju dier ader darah2 sikit... kiteorang takot giler..........................teros tido...

Syasya

1- Kat kampung syasya kat penang,rumah maktok syasya kat tepi laut..Masa tu syasya solat subuh..dah selesai syasya pon nak lipat telekung syasya tu..syasya lipat ke kain syasya ke kanan.. tiba tiba sebelah kiri ada kain putih.. padahal syasya check xde ape-ape pon kt sebelah syasya..syasya cepat-cepat masuk bilik yg berdekatan..

2- Masa camp..lepas solat subuh kitorang nak bersiap untuk senamrobik..kena jalan ikut jambatan..jalan nak pergi jambatan tu hutan..ntah kenapa syasya pandang ke arah hutan tu..syasya nampak ada orang rambut dia serabut pastu pakai baju serba putih..syasya terus lari dari tempat tu..

 3- kat kampung sebelah ayah pulak,kat kelantan..rumah nenek syasya kat tepi jalan..masa tu syasya rasa sume orang kat rumah nenek syasya tidur..syasya ada bunyi mcm ade org ketuk tingkap bilik.. padahal kat sekeliling rumah nenek syasya mana ade pokok...terus tido sy jawabnya~

4- dulu syasya tinggal kat johor..rumah sewa..kawasan sekeliling rumah sewa tu bnyk semak samun..saya tengah duduk kat bilik sorang-sorang.. sy pandang ke satu tempat nie nampak adik sya..pandang lagi sekali takde...

Dah tak nak copy paste diorang punya cerita lagi -.-.Menyeramkan~.

5 note (s):

Run Away said...

cete hantu...wow....ni yang tak suka neh..hahahah..takuta ar...;d

ismah hani said...

menyeramkan lah..

EIYLA Biyla said...

sungguh seram.

Fiqah Yassin said...

Lettha punya cerita lagi seram, wohooo T_T

Faqihah Husni said...

Waaah! Saya tak ada UPSR. Terus tinggkatan 2 :v

Pftt. darjah 5 :D