Scroll Bar Hover


Hello.Tadi Yana ada req tuto dekat shoutmix.Dia tanya macam mana nak buat scroll bar hover.Cuba korang pergi dekat scroll tu.Ada hover kan?Ain nak ajar tu la :).Oh ni untuk orang yang setia dengan Google Chrome je :p

1.Dashboard > Design > Edit HTML

2.Cari code ]]></b:skin>

3.Copy code dibawah lepas tu paste diatas code ]]></b:skin>

::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background:#FF62B0;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #ffff00;
-moz-border-radius: 0px;
border-radius: 0px;
}
::-webkit-scrollbar-thumb:hover {
-moz-border-radius: 4px;
border-radius: 4px;
background:#FF62B0;
}

Teka Kaki 

Yang warna purple tu background scroll bar.
Warna biru pula warna scroll bar sebelum hover.
Yang warna hijau pula scroll bar lepas hover.



4.PREVIEW and Save !.


Kalau tak jadi bagitahu kalau jadi bagitahu jugaa :D.Tak faham bagitahu ^^. Kalau nak copy bagitahu penat tahu Ain buat :PPP

4 note (s):

Run Away said...

nice beb...;d

YANA PINKY said...

thanks dek for the tuto :)

Cookie Monster. said...

Thanks, dah jadi :D

Sarah Nadhrah said...

Thankss alot,jadi dah